Grafi Aitta | Yritys ilman lainaa ja pääomaa
kotisivut, nettisivut, edulliset kotisivut, responsiiviset kotisivut, graafinen suunnittelu, logon suunnittelu, käyntikortin suunnittelu, webhotelli, kotisivutila,
18015
post-template-default,single,single-post,postid-18015,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Yritys ilman lainaa ja pääomaa

Yritys ilman lainaa ja pääomaa

Tämä ei varsinaisesti ole mikään opas vaan enemmänkin oma tarinani yrittäjänä.

Monet aloittelevat yrittäjät tuskastelevat starttirahan ja lainan ottamisen välillä. Joskus starttiraha evätään hyvältäkin yritysidealta ja ainoaksi vaihtoehdoksi jää lainan ottaminen yrityksen perustamiskuluihin.

Minäpä kerron hieman toisenlaisen tarinan.

Itse perustin yritykseni ns. nollabudjetilla ts. minulla ei ollut starttirahaa, ei lainaa, eikä omaa pääomaa.

Aloitetaanpa ihan alusta!

Lähes koko ikäni valokuvanneena ystäväni innostivat minut pitämään ensimmäisen valokuvanäyttelyni vuonna 2009. Tässä näyttelyssä ei ollut vielä teoksia myynnissä vaan näyttely oli ehkä enemmänkin omaksi ja muiden hetkelliseksi iloksi tarkoitettu.

Joskus vuonna 2011 sain sitten yhteydenoton Ars Auranmaa taidejärjestöltä, joka pyysi teoksiani esille eri paikkoihin Auranmaalla. Pian minua alkoikin kiinnostaa teosteni myynti ja vuosina 2011-2013 myin yksityishenkilönä muutamia teoksia.

Näyttelyitä alkoi olla tihenevään tahtiin ja samaten teosten myyntiä.

Aloin pohtimaan, miten saisin maksettua arvonlisäveroa joka tuntui tärkeältä minulle.

Strattiraha ei tullut kysymykseen tällaisessa toiminnassa joten yksinkertaisesti hain itselleni vain Y-tunnuksen vaikken ollutkaan tuossa vaiheessa vielä alv-velvollinen.

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka, ekosiivous, ekokoti - Edulliset hinnat. Kaikki yli 35€ tilaukset ilman toimituskuluja!
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Y-tunnuksen hakeminen maksoi satasen paikkeilla ja myöhemmin liityin myös kaupparekisteriin joka maksoi jotakin satasen luokkaa sekin.

Y-tunnus mahdollisti monta muutakin asiaa.

Aloin valmistaa valokuviini perustuvia kelloja ja saunamittareita joille hain Avainlippumerkin sekä Design from Finland -merkin. Vuosien varrella olen valmistanut samalla menetelmällä monia muitakin tuotteita, joista ainakin Wessasoittorasia™ on mainitsemisen arvoinen.

 

Avainlippumerkin ja Design from Finland -merkin hakeminen maksoi n. 100€/merkki/tuote ja merkkien saamisen edellytyksenä muiden kriteerien lisäksi on kuuluminen Suomalaisen Työn Liittoon jonka jäsenmaksu pienyrityksiltä on noin satasen luokkaa/vuosi.

Tuotteita valmistin pääasiassa tilauksesta ja hiukan omaan varastoon esittely/myynti kappaleita.

Tarvikehankintoihin meni eniten rahaa, työkaluja ja koneita hommasin sitä mukaa kun sain myyntiä ja pikkuhiljaa kasvatin tarvike- ja kone valikoimaani sekä myyntivarastoani ja laajensin valikoimaani.

Yritys tarvitsee luonnollisesti nettisivut ja mahdollisesti verkkokaupan, näiden hinta vaihtelee riippuen mistä ne ottaa ja oman osaamisen tasosta.

Itselläni kun nettisivuja nykyään on useita, on minulla yrityswebhotelli Zonerilta, mutta yksittäiselle nettisivulle riittää ihan hyvin pienempikin paketti esim. Zonerin webhotelli joka nyt näkyykin olevan tarjouksessa 4,9€/kk.

Tältä sivulta löytyvien oppaiden avulla voi nettisivut tehdä aivan hyvin itsekin, ainakin Zonerin webhotelleihin, koska niissä ei tarvitse itse osata asentaa MySql tietokantaa, jonka WordPress mm. vaatii.

Nettisivuihin minulla meni siis alkuaikana n. 100€/vuosi.

Alussa minulla oli valokuvasivut ja nämä kellot ja muut kahdella eri sivulla ja kelloja esittelevällä sivulla oli pieni verkkokauppa.

Verkkokaupan rakensin itse kellojen kanssa samalle sivuille jolloin verkkokaupan hinnaksi tuli tasan 0 euroa.

Tuollaisia pienen asiakaskunnan yksilöityjä tuotteita oli hankalaa saada myydyksi niin pienessä ja tuntemattomassa verkkokaupassa, joten ideoisin rakentavani suuremman verkkokaupan kaikille salolaisille käsityöläisille.

Sain ideaani mukaan kymmenisen käsityöläistä ja näin syntyi nykyinen verkkokauppani Salon Sydän joka rakentui edelleen lähes nollabudjetilla, vain domainmaksun ja webhotellimaksun hinnalla (n. 100€)

edullinen verkkokauppa

Myöhemmin olen hankkinut kaupalle joitakin maksullisia lisäosia ja maksullisen teeman, joiden yhteishinta lienee jotakin satasen luokkaa ja näihin on ikuinen käyttöoikeus sillä hinnalla.

Verkkokauppa toimi alussa myyntitiliperiaatteella, eli rahaa ei mennyt tuotteiden sisäänostoihinkaan.

Nykyään ostan jo suurimman osan tuotteista sisään, mutta otan kyllä vielä myyntitilillekin edelleen kotimaisia tuotteita.

helppo verkkokauppa

Siinä ohessa, kun tein itselleni nettisivuja ja verkkokauppoja aloin saamaan kyselyitä myös muilta, että tekisinkö nettisivut ja mihin hintaan.

Muutamia sivuja tein alkuun todella halvalla, ja esittelin niitä kellojen kanssa samalla sivulla.

Pian tarvitsin kuitenkin useamman domainin ja niille webhotellit ja muutin Zonerilla olevan webhotellini yrityswebhotelliksi ja sain näin rajattomasti tietokantoja jonne voin tehdä jokaiselle toimintani osalle omat sivunsa.

Yrityswebhotelli maksaa 12,9€/kk ja siihen domainmaksut päälle neljästä .fi päätteisestä ja kahdesta muusta on nykyään alle 200€/v, Zonerilla verkkotunnukset ovat parhaillaan tarjouksessa euron/kk.

Graafinen suunnittelu alkoi kasvaa suurimmaksi toiminnaksi yrityksessäni ja päätin erottaa ne omaksi osakseen sivulle www.grafiaitta.fi

lewell1

Logo RGB 1000px

Näin yritykseni on kasvanut moneen eri suuntaan.

Designtuotteita valmistuu edelleen hyvään tahtiin yrityslahjoiksi ja lahjoiksi sekä jälleenmyyjille myyntiin.

Valokuvat elävät omaa elämäänsä blogityyppisella sivustollani.

Ja valokuvatuotteitani, mm. kortteja, julisteita, saunamittareita ja kelloja myy verkkokauppani jossa nykyään paljon kotimaisten käsityöläisten tuotteita sekä ulkolaisia erikoistuotteita.

Nettisivujen toteutusta ja logojen yms. suunnitelua taas teen Grafi Aitan kautta 🙂

käyntikortit esitteet postikortit 002 käyntikortit esitteet postikortit 001 käyntikortit esitteet postikortit 005

Ihan täysin nollalla eurolla ei tietenkään voi saada tällaista aikaan, mutta vähällä kuitenkin ilman lainoja tai starttirahoja.

Tällainen sopii oikein hyvin esim. sivutoimisille yrittäjille jotka päivätyönsä ohella haluavat polkaista yrityksensä käyntiin, mutta eivät halua ottaa lainaa toiminnan aloittamiseen.

Olisi mielenkiintoista tietää muita yrittäjiä, jotka ovat raapaisset toimintansa pystyyn pienellä rahalla?

 

Hinta yhteensä yritykselle joka pyörittää kolmea eri osiota; valokuviin perustuvien tuotteiden valmistus, graafinen suunnittelu ja verkkokauppa
  • Perustaminen – Yksityinen elinkeinonharjoittaja 110,00€
  • Yksityinen elinkeinonharjoittaja, jolla on jo Y-tunnus, mutta joka ei ole kaupparekisterissä, ilmoittaa tietonsa kaupparekisteriin. 110,00€
  • Domain (esim: www.minunyritys.fi) Zonerilta (tarjous) 12,00€/vuosi
  • Webhotelli Zonerilta 4,9€/kk (tarjous)

Jos nettisivut osaa tehdä itse esim näiden laatimieni helppojen pohjeiden avulla niin tämän enempää rahaa ei mene yrityksen perustamiseen ja netissä näkymiseen.

Perustaminen yhteensä siis: 290,80€ (alv 0)

Kirjanpidon voi hoitaa itse esim ilmaisella Zervantilla, joka on todella helppo käyttöinen, ilmaisversiossa saa lähettää vain 3 lasku/kk, mutta esim. ilmaisella Sliptreellä voi laskuttaa kuukaudessa 1000 eurolla ja jos maksuliikenne ylittää tämän saa sieltä rajattomasti laskunlähetystä hintaan 19€/kk

Jos tarvitsee maksupäätettä, voi hankkia sellaisen 59€:lla iZettleltä (joskus heillä on laiteita jaossa ilmaiseksi, seuraa heidän mainoksiaan!), näin korttimaksutkaan eivät tuota päänvaivaa kalliilla päätelaitteilla ja kk maksuilla.

Verkkokaupan maksu voi tapahtua Paypalin kautta joka on valmiina esim. Woocommersessa (asiakas ei tarvitse Paypal tiliä vaan voi maksaa korteilla), tai maksuttoman Maksukaista lisäosan kautta, joka ottaa tällä hetkellä pienimmän provision maksujen välittämisestä ja on täysin kk-maksuton. 

 

Jos nyt unohdin jonkun oleellisen asian kirjoituksestani niin laittakaahan viestiä grafiaitta@gmail.com

 

Butik-O Verkkokauppa | Sisustus, pukeutuminen, kauneudenhoito
Salon Sydän