Grafi Aitta | Pari kikkaa verkkokaupan nopeuttamiseksi
kotisivut, nettisivut, edulliset kotisivut, responsiiviset kotisivut, graafinen suunnittelu, logon suunnittelu, käyntikortin suunnittelu, webhotelli, kotisivutila,
17893
post-template-default,single,single-post,postid-17893,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pari kikkaa verkkokaupan nopeuttamiseksi

Pari kikkaa verkkokaupan nopeuttamiseksi

Aikaisemmassa bloggauksessani kerroin muutaman helpon kikan WordPress kotisivujesi nopeuttamiseksi. Tänään perehdytään Woocommerce verkkokaupan nopeuttamiseen. Mikään ei nimittäin ole ikävämpää kuin hitaat sivut, joka  voi maksaa sinulle asiakkaita ja tilauksia!

Voit testata verkkokauppasi nopeuden esim tällä ilmaisella työkalulla  https://tools.pingdom.com

Performance grade tulisi olla yli 75, Load time tulisi olla 3 sekuntia tai alle, Page size antaa idean sivujen koosta ja Requests kertoo ladattavasta sisällöstä.

per grade

Ensimmäinen asia, joka kannattaa hoitaa kuntoon siirryttäessä Woocommerce verkkokauppaan on se, että verkkokauppasi on isännöity luotettavalla ja nopealla palveluntarjoajalla. Itse suosin Zoneria  yksinkertaisesti siitä syystä, että se on nopea, luotettava, kotimainen ja paras.

Seuraavaksi katso verkkokauppasi kuvia, ovathan ne pienennettyjä sopivaan nettikokoon eikä ladattuna sivuillesi täysikokoisina?

Kuvien koon hallintaan ja lataamisnopeuteen voit vaikuttaa esim seuraavilla ilmaisilla lisäosilla:

Automaattiseen kuvatiedostojen pienennykseen  (ei siis vaikuta itse sivuilla näkyviin kuviin, eli kuvat näkyvät normaalisti, vain niiden lataaminen nopeutuu) esim.  WP Smush – Image Optimization.

Paljon kuvia sisältäviin artikkeleihin LazyLoad lisäosa joka nopeuttaa sivujen lataamista lataamalla kuvat näkyviin vasta kun vierailija skrollaa kuvan kohdalle, normaalisti kuvat siis latautuvat valmiiksi vaikkei lukija koskaan skrollaisikaan artikkelia eteenpäin. Lisäosa vähentää myös palvelimen kuormaa ja kaistan käyttöä. Suosittelen tähän tarkoitukseen esim.  WP images lazy loading  lisäosaa.

Verkkokaupoissa monesti on useita lisäossia, voi olla lisäosaa maksupainikkeille, toimitusvahtoehdoille, tuotemerkeille jne. Lisäosat lataantuvat kaikki kerralla ja voivat hidastaa verkkokauppaasi huomattavasti. Tähänkin löytyy apu lisäosasta  Plugin Organizer, jonka voit ladata suoraan lisäosista.

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka, ekosiivous, ekokoti - Edulliset hinnat. Kaikki yli 35€ tilaukset ilman toimituskuluja!
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Poistamalla turhia lisäosia käytöstä  voit nopeuttaa verkkokauppasi lataantumista.

pr test

Myös seuraavat lisäosat auttavat sivustosi nopeuttamisessa:

Tietokannan siivoukseen ja kunnossapitoon automaattisen ajastuksen sisältävä WP-Optimize lisäosa, joka poistaa myös artikkeleiden automaattiset varmuuskopiot,   joita tehdään aina tasaisin väliajoin sinun kirjoittaessasi artikkeleita. Näitä säilötään rajoittamattomasti tietokantaan ikuisesti. Tällä työkalulla voit siivota turhat automaattitallennukset pois hidastamasta sivuasi.

Myös jokin välimuistityökalu on tarpeen ja suositeltava aivan kaikille sivustoille. Itse suosin WP Super Cachea joka on testeissä osoittautunut ilmaisista parhaimmaksi ja lisäksi sen asetukset on todella helppo säätää.

 

Jos verkkokauppa edelleen tuntuu hitaalta, kannattaa ottaa yhteyttä palveluntarjoajaasi, joka voi kanssasi pohtia kannattaisiko sinun nostaa WP-muistivarausta 🙂

 

Toivottavasti artikkelista oli apua ja jos tulee jotakin kysyttävää, niin minut tavoittaa Facebookista ja sähköpostitse  🙂

Butik-O Verkkokauppa | Sisustus, pukeutuminen, kauneudenhoito
Salon Sydän