Grafi Aitta | Ohjeet WordPress sivujen päivittämiseen
kotisivut, nettisivut, edulliset kotisivut, responsiiviset kotisivut, graafinen suunnittelu, logon suunnittelu, käyntikortin suunnittelu, webhotelli, kotisivutila,
18380
post-template-default,single,single-post,postid-18380,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ohjeet WordPress sivujen päivittämiseen

Ohjeet WordPress sivujen päivittämiseen

Helpot ohjeet Wordpress sivujen päivittämiseen

Aika monella on tänäpäivänä kotisivut WordPressillä.

WordPressin suosioon on muutamiakin hyviä syitä:
  • WordPress sivut ovat erittäin helpot tehdä ja ylläpitää, ne nousevat todella hyvin hakukoneille ja lähes kaikki WP:n ulkoasuteemat ovat responsiivisia, eli ne toimivat kaikilla päätelaitteilla, niin tietokoneella, kuin kännykälläkin.
  • Jos haluat kotiosivusi olevan suositun hakukoneissa, eli jos haluat ihmisten löytävän sivusi, kannattaa sinun tuottaa laadukasta sisältöä sivuillesi säännöllisesti, tämä hoituu esim. bloggaamalla.
  • Hakukoneet siis arvostavat hyvin tehtyä sisältöä. Nykyään ne ovat niin edistyneitä, että ne tunnistavat sisällön ja siinä käytetyt kuvat ja sanat eivätkä enää ole riippuvaisia erikseen laitetuista avanisanoista, itseasiassa avainsanat joita ei esiinny tekstissä saattavat jopa haitata hakukoneiden suosiossa.
Alla muutama seikka joita hakukoneet arvostavat nykyään:
  • Käyttökokemus eli mm. kävijöiden pysyminen sivulla, jos sivusi ovat huonot käyttää esim. jos ne eivät skaalaudu hyvin kännykällä, niin käyttäjä luultavasti poistuu nopeasti, tämä on merkki hakukoneille, että sivujasi ei kannata nostaa hauissa kovin korkealle.
  • Sijainti ja yhteystiedot, kerro aina sivusi kuvauksessa tai metatiedoissa missä palvelusi sijaitsee, näin sivusi näkyvät paremmin oman alueesi hauissa.
  • Sivuston sisällön liittyminen hakulauseeseen (pelkät avainsanat eivät enää riitä, hakuun liittyvien sanojen on hyvä esiintyä myös itse sisällössä).
  • Luotettavuus (nykyään selaimet näyttävät surffaajalle vasemmassa yläkulmassa onko sivu turvallinen, eli onko siinä SSL Salaus, salaamattomat sivut jäävät tätä nykyä hakukoneillakin vähemmälle huomiolle, eli salaus kannattaa olla kunnossa jos mielii nousta hauissa!
  • Responsiivisuus eli sivujen tulee toimia myös mobiililaitteilla.
  • Uusi sisältö eli jos sivuillesi tulee säännöllisesti uutta sisältöä, arvostavat hakukoneet ne korkeammalle kuin sivut jotka seisovat paikoillaan saman sisältöisinä viikosta toiseen ja kuukaudesta toiseen.

 

Tässä oppaassa neuvon WP kotisivujen sisällön päivittämisen.

Ohjeet blogikirjoituksen tekemiseen löydät tästä:  Blogikirjoituksen tekeminen ja ohjeen WP sivujen tekemiseen löytyy tästä: Ohje WordPress pohjaisten kotisivujen tekoon.

 

Kirjaudu WordPressin hallintapaneeliisi osoitteesta www.verkkotunnuksesi.fi/wp-admin (korvaa kohta verkkotunnuksesi.fi omalla kotisivujesi osoitteella).

Vasemmassa reunassa näet kaikki kotisivujesi hallintaan liittyvät työkalut.

Valitse kohta Sivut –>> Kaikki sivut ja etsi sivu jota haluat muokata

WordPressisi käyttämästä teemasta riippuen sinulle aukenee suunnilleen allaoleva näkymä, laatikoiden sijainti, määrä, sommittelu ja sisältö riippuvat siitä mitä sisältöä sivuillesi on laitettu.

Tässä esimerkkitapauksessa sivun hallinnassa näkyy ensinnä pieni esittelylause (1), lauseen alla on kaksi “separatoria” (2), joiden tarkoitus on antaa struktuuria sivuille, toinen on lyhyt näkyvä, toinen näkymätön, näkymätön lisää vain “tyhjän välin” lauseen ja näkyvän separatorin alle, tämän tyhjän välin voi tehdä myös “empty space” työkalulla jolle voi antaa haluamansa mitan pikseleinä (työkalujen lisäämisestä myöhemmin).

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka, ekosiivous, ekokoti - Edulliset hinnat. Kaikki yli 35€ tilaukset ilman toimituskuluja!
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Separatorit näyttävät ulkopuolelta katsottuna tältä:

Seuraavassa osiossa on kolme saraketta joissa kussakin omanlaistaan sisältöä, vasemmanpuoleisessa sarakkeessa on kuva (3), keskimmäisessä tekstiä (4) joka on strukturoitu separatorien (2) avulla otsikkoon ja listaan, oikeanpuoleisimmassa on kuva ja tekstiä jotka on erotettu separatorilla (2).

Jokaista sisältölaatikkoa pääset muokkaamaan viemällä hiiren laatikon päälle jolloin siihen ilmestyy kynän kuva näkyviin, painamalla kynää pääset editointi tilaan.

Kuvan muokkaus tila näyttää tällaiselta, voit lisätä tai vaihtaa kuvan nuolen osoittamasta kohdasta:

Jos et ole varma minkälaiset asetukset sinun kannattaa kuvalaatikkoon laittaa, voit avata toiseen ikkunaan sellaisen sivun kotisivuiltasi jonka tyylin haluat kopioida, avaa sivu muokkaustilassa ja klikkaa vastaavan laatikon muokkausnappulaa (kynä) ja katso asetuksiin malli sieltä 🙂

Tekstilaatikon muokkaukasessa sama juttu, jos et ole varma onko muualla sivustollasi tekstit keskitetty, otsikkomuodossa vai missä, niin avaa mallisivu muokkaustilassa viereiseen ikkunaan ja katso asetukset sieltä, tässä esimerkkitapauksessa teksti on vasemmalla ja kappalemuodossa.

Erilaisia työkaluja löytyy tekstin Visual Composer alta +(plus) merkin kohdalta, uusi työkalu ilmestyy aina sivun alimmaiseksi ja voit raahaamalla tuoda sen kohdalleen. Teemastasi riippuen sinulla on käytössä monenlaisia eri työkaluja jotka valitaan valintaruudukosta, en mene syvemmälle näihin työkaluihin tässä ohjeessa, koska tämä ohje on tarkoitettu valmiiksi rakennettujen sivujen pienimuotoisiin muokkauksiin ja päivittämisiin jossa ei uusien rakenteiden asentelua sivuille enää tarvita.

Katso mille muokkauksesi näyttää klikkaamalla sivun oikeassa ylälaidassa olevaa “esikatselu” painiketta, jos kaikki näyttää mielestäsi hyvältä, palaa takaisin muokkausikkunaan ja paina  “Päivitä” Nyt sivusi näkyy netissä sellaisena jollaiseksi sen muokkasit.

 

 

 

Butik-O Verkkokauppa | Sisustus, pukeutuminen, kauneudenhoito
Salon Sydän