Grafi Aitta | Nettisivujen statistiikka – Mitä hyötyä on seurata omien nettisivujen statistiikkaa? Mitä statistiikasta näkee? Miten se hyödyttää sinua?
kotisivut, nettisivut, edulliset kotisivut, responsiiviset kotisivut, graafinen suunnittelu, logon suunnittelu, käyntikortin suunnittelu, webhotelli, kotisivutila,
17902
post-template-default,single,single-post,postid-17902,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Nettisivujen statistiikka – Mitä hyötyä on seurata omien nettisivujen statistiikkaa? Mitä statistiikasta näkee? Miten se hyödyttää sinua?

Nettisivujen statistiikka – Mitä hyötyä on seurata omien nettisivujen statistiikkaa? Mitä statistiikasta näkee? Miten se hyödyttää sinua?

Mitä hyötyä on seurata omien nettisivujen statistiikkaa? Mitä statistiikasta näkee? Miten se hyödyttää sinua?

Näihin kysymyksiin koitan vastata artikkelissani.

 

NETTISIVUJEN STATIIKKAA SEURAAMALLA VOIT PÄÄTELLÄ PALJON SIVUJESI KÄVIJÖISTÄ:

 

-Näet paljonko kävijöitä sivuillasi on käynyt, näet kokonaismäärän, näet mikä sisältö sivuillasi vetää eniten kävijöitä

-Näet mistä kävijät tulee (hakukoneet, sosiaalinen media, linkit, jne)

-Näet millä hakusanoilla sivusi ovat löytyneet

-Näet millä laitteilla kävijäsi sivujasi selailee

-Näet kävijöiden fyysisen sijainnin

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka, ekosiivous, ekokoti - Edulliset hinnat. Kaikki yli 35€ tilaukset ilman toimituskuluja!
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

 

MITEN EM. TIEDOT SITTEN HYÖDYTTÄVÄT SINUA?

-Jos sivujesi kävijämäärä on vähäinen, tiedät, että sivujesi sisällössä on jotakin vikaa, ehkä sivusi eivät nouse hakukoneille, ehkä ne eivät ole selattavissa kävijöidesi suosimilla laitteilla esim. mobiililaitteilla, ehkä sisältö ei ole riittävän mielenkiintoinen.

-Jos sivuillesi ei tule kävijöitä hakukoneista kannattaa tarkistaa onko sivuillasi lupa näkyä hakukoneille? Tarkasta sivustosi muotoilu; hakukoneet tunnistavat parhaiten html muotoilun, hakukoneet eivät tunnista Frameihin upotettuja sivuja, myöskään Flashillä tai JavaScriptillä tehdyt navigaatiolinkit eivät ole tunnistettavissa hakukoneille. Jos em. asiat ovat kunnossa, kiinnitä huomiota sivujesi sisältöön; ensimmäinen tärkeä seikka on nimetä kuvat kuvaavasti, näin ne löytyvät hakukoneiden kuvahaulla ja ohjaavat kävijät sivuillesi, tee mahdollisimman kuvaava sisältö ja otsikointi.

Jos em. asiatkin ovat kunnossa on aika alkaa pohtimaan lisää sisällön tuottamista sivuillesi esim. bloggaamisen avulla. Blogit nousevat todella hyvin hakukoneille ja säännöllinen bloggaaminen antaa sinulle paljon näkyvyyttä netissä joka lisää sivujesi kävijämäärää.

-Näet millä hakusanoilla kävijät löytävät sivusi ja näillä tiedoilla voit edelleen kehittää sivujesi sisältöä vastaamaan paremmin kävijöiden tarpeita.

-Näet miten näkyminen sosiaalisessa mediassa tuo kävijöitä sivuillesi ja näillä tiedoilla voit kehittää näkyvyyttäsi somessa sekä saada lisää kävijöitä sivuillesi.

-Näkemällä millä laitteilla kävijäsi sivujasi selailevat voit optimoida sivuston ulkonäön toimimaan paremmin tiettyjä laitteita ajatellen, esim. tänä päivänä suurin osa ihmisistä käyttää internetin selaamiseen mobiililaitteita, jos sivusi eivät näy oikein mobiililaitteilla tai kaikki sivujesi ominaisuudet eivät toimi, esim. valikko tms, niin ajat pois ison osan kävijöistä ja annat itsestäsi/yrityksestäsi epäammattimaisen kuvan.

 

Kävijöiden fyysisestä sijainnista voit päätellä oletko riittävän helposti löydettävissä kotikaupungissasi. Mikäli et ole ja sinun pitäisi olla, voit taas kehittää sivujasi parantamaan tätä tilannetta.

 

KAIKEN KAIKKIAAN SIVUJEN STATISTIIKAN TARKKA SEURAAMINEN KANNATTAA, KOSKA TIETOJEN AVULLA VOIT KEHITTÄÄ SIVUJASI ASIAKASYSTÄVÄLLISEMMIKSI, VOIT KEHITTÄÄ SIVUJESI SISÄLTÖÄ VASTAAMAAN ENEMMÄN ASIAKKAIDESI TARPEITA, VOIT KEHITTÄÄ SIVUJASI HAKUKONEYSTÄVÄLLISEMMIKSI JA KAIKKI TÄMÄ KEHITTÄMINEN AUTTAA SINUA NÄKYVYYDEN JA KÄVIJÄMÄÄRIEN LISÄÄMISESSÄ.

 

Butik-O Verkkokauppa | Sisustus, pukeutuminen, kauneudenhoito
Salon Sydän