Grafi Aitta | Blogikirjoituksen tekeminen
kotisivut, nettisivut, edulliset kotisivut, responsiiviset kotisivut, graafinen suunnittelu, logon suunnittelu, käyntikortin suunnittelu, webhotelli, kotisivutila,
18348
post-template-default,single,single-post,postid-18348,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Blogikirjoituksen tekeminen

Blogikirjoituksen tekeminen

Helpot ohjeet blogikirjoitusten tekemiseen Wordpressillä

Aika monella on tänäpäivänä kotisivut WordPressillä.

WordPressin suosioon on muutamiakin hyviä syitä:
 • WordPress sivut ovat erittäin helpot tehdä ja ylläpitää, ne nousevat todella hyvin hakukoneille ja lähes kaikki WP:n ulkoasuteemat ovat responsiivisia, eli ne toimivat kaikilla päätelaitteilla, niin tietokoneella, kuin kännykälläkin.
 • Jos haluat kotiosivusi olevan suositun hakukoneissa, eli jos haluat ihmisten löytävän sivusi, kannattaa sinun tuottaa laadukasta sisältöä sivuillesi säännöllisesti, tämä hoituu esim. bloggaamalla.
 • Hakukoneet siis arvostavat hyvin tehtyä sisältöä. Nykyään ne ovat niin edistyneitä, että ne tunnistavat sisällön ja siinä käytetyt kuvat ja sanat eivätkä enää ole riippuvaisia erikseen laitetuista avanisanoista, itseasiassa avainsanat joita ei esiinny tekstissä saattavat jopa haitata hakukoneiden suosiossa.
Alla muutama seikka joita hakukoneet arvostavat nykyään:
 • Käyttökokemus eli mm. kävijöiden pysyminen sivulla, jos sivusi ovat huonot käyttää esim. jos ne eivät skaalaudu hyvin kännykällä, niin käyttäjä luultavasti poistuu nopeasti, tämä on merkki hakukoneille, että sivujasi ei kannata nostaa hauissa kovin korkealle.
 • Sijainti ja yhteystiedot, kerro aina sivusi kuvauksessa tai metatiedoissa missä palvelusi sijaitsee, näin sivusi näkyvät paremmin oman alueesi hauissa.
 • Sivuston sisällön liittyminen hakulauseeseen (pelkät avainsanat eivät enää riitä, hakuun liittyvien sanojen on hyvä esiintyä myös itse sisällössä).
 • Luotettavuus (nykyään selaimet näyttävät surffaajalle vasemmassa yläkulmassa onko sivu turvallinen, eli onko siinä SSL Salaus, salaamattomat sivut jäävät tätä nykyä hakukoneillakin vähemmälle huomiolle, eli salaus kannattaa olla kunnossa jos mielii nousta hauissa!
 • Responsiivisuus eli sivujen tulee toimia myös mobiililaitteilla.
 • Uusi sisältö eli jos sivuillesi tulee säännöllisesti uutta sisältöä, arvostavat hakukoneet ne korkeammalle kuin sivut jotka seisovat paikoillaan saman sisältöisinä viikosta toiseen ja kuukaudesta toiseen.

 

Tässä oppaassa kerron miten teet blogikirjoituksen josta myös hakukoneet pitävät!

Kirjaudu WordPressin hallintapaneeliisi osoitteesta www.verkkotunnuksesi.fi/wp-admin (korvaa kohta verkkotunnuksesi.fi omalla kotisivujesi osoitteella).

Vasemmassa reunassa näet kaikki kotisivujesi hallintaan liittyvät työkalut.

Valitse sieltä kohta Artikkelit ja Lisää uusi – nyt olet blogikirjoitustilassa ja edessäsi pitäisi olla suunnilleen alla olevan kuvan näköinen näkymä; olen numeroinut siihen kohdat 1-4.

 

 

Kohtaan 1. kirjoitat kuvaavan otsikon, kohtaan 2. merkitset mihin kategoriaan juttusi kuuluu, jos sinulla ei ole vielä sopivaa kategoriaa, voit luoda uuden kategorian artikkelillesi kohdasta 2 ja Lisää uusi kategoria, kohtaan 3. luettelet avainsanoja joita jutussasi esiintyy ja joilla toivot surffaajien löytävän blogikirjoituksesi ja lopuksi kohtaan 4. kirjoitat bloggauksesi sisällön.

 

MAINOS: www.Butik-O.fi - Luonnonkosmetiikka, ekosiivous, ekokoti - Edulliset hinnat. Kaikki yli 35€ tilaukset ilman toimituskuluja!
Luonnonkosmetiikkaa ja ekosiivousaineita

Blogikirjoitusta tehdessä kannattaa huomioida muutama seikka:

 • Kannattaa käyttää kuvaavia väliotsikoita, hakukoneet tunnistavat otsikot ja väliotsikot paremmin kuin pelkän leipätekstin.
 • Käytä kuvia! Mikään ei ole tylsempää lukea, kuin kuvittamaton teksti! Kuvia tekstiin lisäät kohdasta Lisää media

 

 

Jos kuva tuntuu olevan liian suuri tai pieni, tai asettuvan liian oikeaan, keskelle tai vasempaan, pääset muuttamaan kuvan asetuksia klikkaamalla kuvaa ja sen jälkeen ilmestyvää kynän kuvaa:

 

Muuta kuvan asettelua ja kokoa:

 

 

 • Käytä linkkejä! Jos blogikirjoituksessasi käsitellään, tai edes sivutaan jotakin mistä olet aikaisemmin blogannut, linkitä se tekstiisi, jos bloggauksessasi esitellään jotakin tuotettasi tai palveluasi, linkitä se! Lukijat eivät nimittäin lähde etsimään niitä asioita sivuiltasi, mutta jos ne löytyvät valmiina linkkeinä niin on hyvä mahdollisuus, että lukija klikkaa sitä ja käy tutustumassa.

 

Linkin lisääminen tekstiisi:

Etsi toiseen selain ikkunaan linkki jonka haluat lisätä ja kopioi linkin osoite. Kirjoita linkkiä kuvaava sana, tai jos sana jo esiintyy tekstissä, maalaa se hiirellä aktiiviseksi, ks kuva:

 

Kun sana on aktiivinen, käy klikkaamassa linkkisymbolia ylhäältä:

 

Lisää kopioimasi linkin osoite siitä aukeavaan ruutuun ja sen jälkeen klikkaa sinistä nuolta tallentaaksesi linkin:

Nyt linkkisi on valmis.

 

 • Muista Artikkelikuva!

 

Artikkelikuvan lisääminen, miten ja miksi?

 

Artikkelikuva kannattaa lisätä siksi, että jos jaat artikkelisi esim Facebookissa, niin pelkän tekstin ja linkin lisäksi Facebook näyttää tämän artikkelikuvan.

 

 

Artikkelikuva lisätään klikkaamalla oikealla alhaalla näkyvää tekstilinkkiä jossa lukee Aseta artikkelikuva. Mikäli sinulla on jo täällä kotisivuillasi kuva jota aiot käyttää artikkelikuvana voit valita sen mediakirjastostasi joka aukenee sinulle, kun olet klikannut Aseta artikkelikuva.

 

 

Mikäli haluat lisätä uuden kuvan, klikkaa kohdasta Siirrä tiedostoja, joka aukeaa viereiselle välilehdelle, ks. kuva.

 

 

Klikkaa kohtaa Valitse tiedostot ja etsi haluamasi kuva koneeltasi.

Huomioithan seuraavaa!

Mikäli kuvasi ovat pienentämättömiä, niin ne vievät hirmuisesti tilaa webhotellistasi, huolehdithan siis, että kuvasi on piennetty sopivaan nettikokoon. Suoraan kamerasta otettuna kuvat saattavat olla esim. 5000 pikseliä leveitä, kun netissä riittää hyvin alle 1000 pikselin leveys.

Kun olet lisännyt artikkelikuvasi ja olet oikolukenut tekstisi, voit katsoa miltä se näyttää vielä ennen julkaisua; klikkaa oikeasta yläreunasta kohtaa “Esikatsele” ja sinulle aukeaa uusi ikkuna jossa blogikirjoituksesi näkyy sellaisena kuin se tulee näkymään, kun olet julkaissut sen. Tarkasta vielä oikeinkirjoitus ja, että kuvat asettuvat tekstien kanssa jouhevasti.

 

Jos kaikki näyttää olevan kunnossa, paina oikeasta yläreunasta painiketta JULKAISE ja artikkelisi on julkaistu 🙂

 

Toivottavasti oppaasta on sinulle apua ja otathan yhteyttä jos tarvitset lisää neuvoja 🙂

Butik-O Verkkokauppa | Sisustus, pukeutuminen, kauneudenhoito
Salon Sydän